Welcome to our website !

Jak si uspořádat čas pro učení, Jak se učit

By 22.4.15


Zdravím, takže dnešní článek bude o tom jak si uspořádat čas pro učení a jak se efektivně učit. Jsou to teda věci, které pomáhají mně a nemusí pomoct všem, ale věřím, že každý si tady najde aspoň jednu věc, která mu bude užitečná. Takže jdeme na to! :)



  • První věc je samozřejmě přehledný sešit. Doporučuji si hodně podtrhávat barvami důležité věci, psát si barevně nadpisy apod. Taky je dobré zařídit si nějaký sešit, který bude sloužit k zapisování úkolů a testů. Když nebudete chtít nosit sešit navíc zapisujte si své poznámky do mobilu, kde na ně určitě nezapomenete. :) 
  • Používání lepíků (malých barevných lepících papírků) je taky velmi užitečná věc na založení si důležité strany v učebnici, nebo sešitě.
  • Další věc je neučit se nárazově, ale aspoň dva dny předem. Dočetla jsem se, že mozek jeden den předem nemá čas zpracovat všechny informace.
  • Když se jdete učit začněte s tím, s čím se vám chce. A když se vám i přesto nechce, učte se stejně, protože budete mít večer více času, budete se třeba moct dívat na film.. Dejte si nějakou motivaci. 
  • Využívejte čas "navíc" pro učení (když jedete autobusem, tramvají do školy).
  •  Někomu také pomáhá učit se před spaním, kdy vám potom do hlavy nejdou žádné jiné informace.
  • Také není ke škodě zařídit si diář. Můžete si i udělat rozvrh dne, vybrat si prioritu dne a značit si důležité úkoly vaší oblíbenou barvou, třeba růžovou. :)
  • Klidné nerušené prostředí hraje při učení taky svou roli.
  • Vymezit si čas na učení i s přestávkami. Třeba se půl hodinky učte a potom si udělejte deseti minutovou přestávku.
  • A poslední radou je, aby jste dávali v hodinách pozor. Z hodiny si přece zapamatujete i zajímavé informace, které později mít v sešitě napsané nebudete a nebo si je tam jednoduše sami dopište!:)

Tak a tohle je vše k dnešnímu článku. Dala jsem si práci se sehnáním a seskupením těchto informací. Doufám, že si tu každý najdete něco, co vám pomůže. A co by jste uvítali příště? Například navrhovaný článek o sportování? Napište mi do komentářů, co by jste chtěli, aby článek obsahoval. Určitě se můžete těšit na další recept. A můžu vám slíbit, že si ho zamiluje každý! 

Krásný zbytek dne. B 




























You Might Also Like

2 komentářů

  1. Tento článek je velmi užitečný. Mně se například hodí vše a určitě se těmito pravidly budu řídit. :-)
    Moc se mi líbí tvůj styl vyjadřování, je to stručné a obsahuje to všechny důležité informace (žádné obkecávání, takže to není nuda)...
    Rozhodně bych uvítala ten článek o cvičení, např. nějakou tu měsíční výzvu (pokud jsi už nějakou zkoušela) a popsala, jak si si vedla, jestli jsi to dodržovala atd. (ale i spoustu dalších věcí). :-)
    Na recept se samozřejmě moc těším! :-) A těším se na tvůj další článek! :P

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc! Vážím si každého komentáře od tebe!

    OdpovědětVymazat